Čevapi

Bosna in Hercegovina – Wikipedija, prosta enciklopedija

sarajevo – Išči

vir: ćevapi are a grilled minced meat a specialty in Bosnia and Herzegovina

Mleto meso

mleto%20meso

 damo v posodo, kjer bomo maso mešali. Posolimo, popramo, dodamo stisnjen česen in dobro pregnetemo. Poskusimo, dodamo še sol in poper, če je treba, zalijemo s pivom in spet gnetemo. Ponavljamo, dokler nam ni okus všeč. Enakomerno posujemo po masi malo pecilnega praška, da je masa bolj kompaktna, elastična. Dobro premešamo in pustimo malo stati (najboljše čez noč).

Oblikujemo 

čevapčiče

%u010Devap%u010Di%u010Di

 ali pleskavice in spečemo na roštilju.

vir: 6 znanih primerov ulične hrane v Srbiji | Jezikovna šola Beograd
Ta vnos je bil objavljen v Nekategorizirano. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja